Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat din penitenciar, la nouă luni de la condamnarea în dosarul retrocedării plajelor, în care au mai fost condamnaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Borcea a părăsit penitenciarul Jilava miercuri seară, el spunându-le jurnaliştilor că merge acasă.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, să respingă contestaţia făcută de DNA la decizia din septembrie a instanţei, potrivit căreia Borcea poate fi eliberat condiţionat.

În 11 septembrie, Judecătoria Sectorului 4 a hotărât să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Cristian Borcea.

Decizia instanţei nu era definitivă şi a fost contestată de procurori.

Cristian Borcea a fost condamnat în februarie 2019 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, în care au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Borcea fusese eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din  2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.