Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat că a câştigat un al treilea dosar în care a fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii şi că instanţa supremă a stabilit că nu trebuia să fie exclus din magistratură, ci sancţionat cu o reducerea a salariului. ”Soluţia de revenirea a mea în magistratură e definitivă”, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi am câştigat şi cel de al treilea dosar făcut de către Inspecţia Judiciară în care am fost sancţionat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului. Am fost suspendat din funcţie din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluţia de revenirea a mea în magistratură e definitivă”, a scris Danileţ pe Facebook, luni.

El le-a mulţumit colegilor şi celor care l-au susţinut.

”Mulţumesc colegilor judecători şi procurori care m-au susţinut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulţumesc prietenilor din mediul fizic şi urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieşiri publice şi cu suport moral - a contat enorm!”, a arătat el.

Potrivit minutei postate pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa a admis recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 11J din 20 iulie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 4/J/2022.

”Casează în parte hotărârea atacată. În baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică domnului Danileţ Vasilică-Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a doua din aceeaşi lege. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Respinge recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva încheierilor din 11 mai 2022, 25 mai 2022, 22 iunie 2022 şi 6 iulie 2022, pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 4/J/2022. Definitivă”, se arată în decizie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.