O echipă de control de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a mers, miercuri, la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa pentru a face verificări după ce mai mulţi deţinuţi au reclamat abuzuri ale angajaţilor unităţilor de detenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, controlul vizează felul în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii Penitenciarului Poarta Albă. Verificările au fost declanşate după mai multe materiale de presă în care erau sesizate abuzuri ale agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare îndreptate împotriva celor care au trimis petiţii la Ministerul Justiţiei şi au cerut verificarea condiţiilor de detenţie. 

"A început calvarul împotriva celui care a îndrăznit să spună adevărul, deţinutul Iulian Florin şi împotriva deţinutilor care sunt solidari cu el! Acesta este un strigăt de ajutor din partea soţului meu şi a colegilor lui din Penitenciarul Poarta Albă - secţia exterioară Valul lui Traian", a scris Cristina Drăgan soţia unui deţinut aflat la Poarta Albă, citată de Realitatea.

Femeia a povestit că soţul ei a reclamat în mai multe rânduri condiţiile de detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă şi a cerut Ministerului Justiţiei să facă verificări. Aceasta susţine că, după aceste petiţii, doi angajaţi ai penitenciarului i-au abordat pe deţinuţii care mai au câteva săptămâni până au dreptul să ceară liberarea condiţionată şi i-ar fi pus să dea declaraţii prin care să infirme cele spuse de colegul lor, deţinutul Iulian Florin, altfel nu vor primi rapoarte favorabile necesare liberării condiţionate.

La Penitenciarul Poarta Albă sunt 962 de deţinuţi, printre aceştia fiind Cristian Borcea, fostul acţionar de la Dinamo, Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi omul de afaceri Maricel Păcuraru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.