Ministerul Public anunţă, marţi, că unul dintre ”testele majore” ale instituţiei pentru anul acesta îl reprezintă antrenarea resurselor şi contribuţia procurorilor români la ancheta deschisă la nivel european privind crime împotriva umanităţii în legătură cu războiul purtat de Federaţia Rusă din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Antrenarea resurselor pentru efectuarea investigaţiilor în cauza privind crimele împotriva umanităţii în legătură cu războiul din Ucraina şi contribuţia consistentă la activităţile Echipei comune de anchetă deschise la Eurojust” se numără printre obiectivele, dar totodată şi printre ”testele majore” ale Ministerului Public din România pentru anul 2023.

Conform anunţului făcut, marţi, la prezentarea Raportului de activitate pentru anul 2022 de către conducerea Ministerului, alte ”teste majore” ale instituţiei pentru acest an sunt legate de atingerea gradului de ocupare a funcţiilor de procuror la DNA de 85% până în luna iunie 2023, rezilienţa sistemului în condiţiile unui aport minim de resurse umane în 2023.

De asemenea, instituţia are în vedere contribuţia la dezbaterile organizate de Ministerul Justiţiei şi de alţi parteneri instituţionali pentru: extinderea competenţei DNA, actualizarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, precum şi implementarea cu succes a proiectului ”Protecţia victimelor infracţiunilor” prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Priorităţile de acţiune se vor centra, printre altele, pe consolidarea progreselor în ceea ce priveşte instrumentarea cauzelor de corupţie, evaziune fiscală, spălarea banilor, precum şi în ceea ce priveşte recuperarea prejudiciilor produse prin infracţiuni;  eficientizarea investigării în ceea ce priveşte infracţiunile de mediu, trafic de persoane, criminalitate organizată; protecţia victimelor infracţiunilor, precum şi combaterea infracţiunilor de violenţă domestică, infracţiunilor comise asupra minorilor, infracţiunilor motivate de ură şi discriminare.

Printre priorităţile Ministerului Public se numără, de asemenea, promovarea/susţinerea unei strategii de resurse umane care să permită un act de justiţie eficient; promovarea unei agende privind aderarea la standardele etice şi de integritate comune la nivel european, dar şi coordonarea eficientă a cercetării penale desfăşurate de organele de poliţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.