Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii din Constanţa în dosarul substanţelor dopante, după ce, în luna februarie, în urma mai multor percheziţii au fost găsite asemenea produse, în valoare de trei milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au anunţat, marţi, că procurorii au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, un bărbat pentru comiterea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată partenera de viaţă a bărbatului şi alte două persoane, toate trei aflându-se sub control judiciar. 
 
”În esenţă, s-a reţinut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului  Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane. De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi de inculpaţii P.A.S. şi D.F., ce se ocupau cu manipularea şi transportul produselor”, au precizat procurorii. 
 
Cazul a fost descoperit la data de 23 decembrie 2023, când cei doi angajaţi care se ocupau de transportul produselor au încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al bărbatului aflat în arest preventiv, 155 cutii din carton şi 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135.830 fiole şi recipiente din sticlă cu conţinut lichid, 192.560 comprimate şi 186,8 kilograme fiole vrac cu conţinut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanţe dopante, inculsiv substanţe dopante de mare risc, cu o valoare totală de piaţă de peste 900.000 euro. Ei au fost prinşi la scurt timp în municipiul Constanţa, iar produsele respective au fost ridicate. 
 
”Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon. Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2.000.000 de euro, au fost ridicate”, a menţionat sursa citată. 
 
Procurorii au precizat că la data de 11 februarie 2024, la un depozit al celor doi parteneri, aflat în Valu lui Traian, au fost găsite 15.634 de cutii ce conţineau 156.340 fiole cu substanţe dopante de mare risc, respectiv nandrolon fenilpropionat, testosteron enantat, testosteron cipionat, trenbolon enantat, metenolon enantat, boldenon undecilenat, drostanolon propinat, trenbolon hexahidroxibenzilcarbonat şi stanozolol. Produsele, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 1.000.000 de euro, au fost ridicate.
 
”Prin rechizitoriu procurorul a sesizat instanţa de judecată şi cu privire la necesitatea măsurii de siguranţă privind confiscarea specială a substanţelor dopante de mare risc menţionate, a unui autovehicul şi a unor dispozitive electronice, folosite la comiterea faptelor, precum şi a unor sume de bani provenite din infracţiuni”, au mai transmis procurorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.