Doi consilieri de probaţiune din Brăila reclamă că fost agresaţi fizic de o persoană condamnată, iar biroul în care îşi desfăşurau activitatea a fost devastat. Liderii Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune trag un semnal de alarmă deoarece consilierii de probaţiune lucrează fără nicio formă de pază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune atrage atenţia la ultimele incidente care au avut loc în cadrul serviciilor de probaţiune, cel mai grav desfăşurându-se pe 26 iulie 2016 în cadrul Serviciului de Probaţiune Brăila.

În timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doi consilieri de probaţiune au fost agresaţi fizic de o persoană condamnată, iar biroul în care îşi desfăşurau activitatea a fost devastat. "În ciuda celor întâmplate, condamnatul a fost pus în libertate, iar consilierii din SP Brăila continuă lucrul în aceleaşi condiţii anterioare incidentului (fără pază şi protecţie)", arată Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune.

Sindicaliştii mai arată că situaţia a fost sesizată Ministerului Justiţiei, fără ca până la acest moment să existe o reacţie oficială.

Potrivit acestora, „s-a ajuns la această stare de fapt, deoarece Direcţia Naţională de Probaţiune, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne încalcă dispoziţiile legale referitoare la asigurarea pazei sediilor, a bunurilor şi a personalului de probaţiune de către Jandarmeria Română, precum şi din cauza lipsei unor condiţii minime care să asigure protecţia consilierilor de probaţiune", mai arată sindicatul consilierilor de probaţiune.

Conform consilierilor din serviciul de Probaţiune, "creşterea alarmantă  a numărului de persoane condamnate (de exemplu în Serviciul de Probaţiune Bucureşti sunt aproximativ 6.000 de condamnaţi de care se ocupă 20 de angajaţi) cumulată cu alte elemente cum ar fi număr mic de angajaţi, spaţiu inadecvat de primire a beneficiarilor, insuficienţa resurselor materiale, au condus, în ultima perioadă, la trecerea de la agresivitatea verbală la cea fizică", mai arată sindicatul.

În luna ianuarie 2016, consilierii de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Bucureşti au protestat timp de două săptămâni prin stoparea lucrului cu publicul, ca urmare a lipsei pazei de către Jandarmeria Română, fără ca cei responsabili să rezolve situaţia. "În semn de solidaritate cu colegele din cadrul Serviciului de Probaţiune Brăila, consilierii membri de sindicat din cadrul Serviciului de Probaţiune Bucureşti vor purta în data de 29 iulie 2016 la nivelul feţei un plasture", se arată în comunicatul semnat de Crina Mocanu, preşedintele Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.