Condiţiile din penitenciare vor discutate de conducerea Ministerului Justiţiei cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, în 16 ianuarie, ulterior stabilindu-se metode de punere în aplicare a măsurilor luate. Memorandumul pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot CEDO va fi supus aprobării Guvernului, iar în 22 ianuarie va fi transmis CEDO, a anunţat, marţi seară, ministrul Tudorel Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat marţi seară un scurt mesaj pe contul de Facebook intitulat ”Condiţiile din penitenciare – Hotărârea pilot CEDO - Memorandum” potrivit căruia conducerea Ministerului Justiţiei va avea o întrevedere cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi, referitoare la foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot. 

”Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, în data de 16 ianuarie 2018, începând cu orele 14.00”, anunţă Toader.

Potrivit acestuia, ulterior, o echipă de experţi de la Justiţie – Externe - Interne – Finanţe – Probaţiune şi ANP, va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO.

Întrevederea se va desfăşura tot la sediul CEDO şi se va referi la punerea în executare a măsurilor luate.

”Memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare. Pe data de 22 ianuarie 2018, Memorandumul va fi transmis la CEDO”, anunţă Tudorel Toader.

Condiţiile de detenţie din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis, în aprilie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.