Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că va depune în justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local, şi plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză „sistematic şi fără argument” votarea bugetului autorităţii locale pe acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aş vrea să vă prezint o situaţie excepţională din Primăria Sectorului 1. În urmă cu două luni de zile am pus în dezbatere publică proiectul de buget. Acesta cuprinde o lungă listă de investiţii. Printre cele mai importante sunt:
 
- Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
 
- Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
 
- Demararea proiectului “Termoficare de la soare”;
 
- Lucrările de semnalizare din jurul şcolilor: treceri de pietoni înălţate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
 
- Achiziţia sistemului de antiefracţie pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1;
 
- Lucrările la extensia modulară de la Şcoala Gimnazială „Herăstrău”;
 
- Lucrările de refuncţionalizare a corpului din strada Mareşal Averescu a şcolii “Pia Brătianu”;
 
- Achiziţia „Atelierelor Bertholet”, imobilul în care fac practica elevii Liceului “Nicolae Tonitza”;
 
- Lucrările de la creşa „Jiului” din strada Pajura;
 
- Achiziţia mai multor imobile de patrimoniu - hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc - în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
 
- Reabilitarea şi reamenajarea parcului Regina Maria;
 
- Construcţia a 19 de parcări automate;
 
- Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand, miercuri pe Facebook.
 
Edilul a adăuugat că, în toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL şi PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiecţie la proiectul de buget.
 
„A urmat un lung şir de şedinţe de Consiliu Local, nouă şedinţe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive. Alianţa PSD PNL Sector 1 susţine că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic şi Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte - conform Codului administrativ - aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalităţii. Să presupunem că ar fi aşa cum susţin PNL şi PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în aşa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj... Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianţa PNL PSD. Cei care suferă sunt cetăţenii: Nu se pot plăti bursele şcolare, dar şi mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puţin de nouă şedinţe de CL”, a mai explicat Armand.
 
Prin urmare, ea a anunţat că va solicita justiţiei dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1.
 
„Pentru că nu avem alte soluţie la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic şi fără argument votarea bugetului şi în paralel vom depune în Justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a concluzionat primarul Clotilde Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.