Cinci poliţişti de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au fost trimişi în judecată de procurorii bihoreni pentru luare de mită, ei fiind acuzaţi că cereau între 50 de lei şi 100 de euro de la şoferii camioanelor de marfă pentru a le reduce timpii de aşteptare sau pentru a nu le controla documentele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au trimis în judecată, în stare de libertate, cinci poliţişti de frontieră în cadrul ITPF Oradea pentru luare de mită.
 
“În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie – mai 2021, inculpaţii au primit de la conducători auto ai camionelor de transport marfă, aparţinând unei persoane juridice române, sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro, pentru: a facilita acestora reducerea timpilor de aşteptare, in coloana ce se formeaza pe drumul european E60, fapta fiind săvârşită în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea persoanei în cauză, neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la controlul documentelor transportatorilor de marfă”, se arată în comunicat.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor, cu propunere de a menţine măsura sechestrului asiguratoriu cu privire la unul dintre poliţiştii de frontieră deoarece procurorii au constatat o “disproporţie vădită între veniturile licite ale inculpatului şi averea sa”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.