Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, într-un dosar privind concursul din 2014 de admitere în Institutul Naţional al Magistraturii şi examenul din acelaşi an pentru notar stagiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat, joi, că în 29 iunie au fost trimişi în judecată Dumitru Claudiu Cazan, în stare de arest preventiv, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, şi Loredana Cazan, aflată sub control judiciar, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fals privind identitatea şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acelaşi dosar, Doru Costin Dumitru şi Claudiu Răzvan Daniel, aflaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi tot de constituirea unui grup infracţional organizat, iar Ştefania Mariana Mihalache va fi judecată pentru fals privind identitatea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2013, Loredana Cazan şi Claudiu Cazan au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat, la sfârşitul anului 2013 şi începutul anului 2014, Doru Dumitru, Claudiu Răzvan Daniel şi alte persoane.

"Scopul grupului infracţional organizat îl constituia săvârşirea infracţiunilor de divulgare fără drept a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii de către cel care ia cunoştinţă de acestea şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, respectiv scoaterea în mod fraudulos a grilei cu întrebări în timpul examenului şi comunicarea către/primirea răspunsurilor corecte de la această grilă, de către anumiţi candidaţi printre care şi inculpaţii Dumitru Doru Costinel şi Claudiu Răzvan Daniel, în timpul concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii - proba de verificare a cunoştinţelor juridice care se susţinea la 31.08.2014, astfel încât aceştia să promoveze în mod fraudulos această probă a concursului”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Loredana Cazan este acuzată că, în 23 septembrie 2014, s-a prezentat în faţa comisiei de examen pentru dobândirea calităţii de notar stagiar în Camera Notarilor Publici Bucureşti, la proba orală şi a susţinut că se numeşte Ştefania Mariana Mihalache, candidată înscrisă la acel examen, folosind cartea de identitate a acesteia, care îi fusese dată pentru a-i induce în eroare pe membrii comisiei de examen, în vederea promovării frauduloase a probei orale de examen de către Mihalache.

Procurorii o mai acuză pe Loredana Cazan că, în 12 martie 2016, a condus un autoturism marca Skoda Octavia, pe bulevardul Tineretului din municipiul Râmnicu Vâlcea având suspendat dreptul de a conduce.  

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.