Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 Alexandru Dimitriu a anunţat că a depus plângere penală împotriva premierului Nicolae Ciucă, liderului PSD Marcel Ciolacu, ministrului de Interne Lucian Bode, prefectului Capitalei Toni Greblă şi şefului AEP Constantin Mititelu Buică, pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am depus plângere penală împotriva lui Nicolae Ciucă (prim-ministru şi preşedinte PNL), Marcel Ciolacu (preşedinte PSD), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), Toni Greblă (prefect Bucureşti) şi Constantin Mituleţu Buică (preşedinte Autoritatea Electorală permanentă)  pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5. Aceştia trebuie să răspundă în faţa legii pentru că ţin astfel captiv Sectorul 5. Aveau la dispoziţie 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022”, a scris Alexandru Dimitriu, luni pe Facebook.

Acesta a adăugat că ultima dată la care poate fi stabilită data alegerilor este 9 octombrie. 

„Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie. În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parţiale să fie adoptată cu cel puţin 35 de zile înaintea votării. Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deşi i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligaţia pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, a completat Dimitriu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.