Judecătoarea Camelia Bogdan, cercetată de secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru incompatibilitate pe motiv că a participat la un seminar unde a predat în afara învăţământului universitar, a susţinut miercuri, la sosirea la CSM, că Ministerul Justiţiei ar trebui să ţină cont de avizul Consiliului asupra legillor sistemului judiciar şi că există mecanisme de recuperare a prejudiciilor chiar şi în cazul unei graţieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestiuonată asupra modificărilor legislative iniţiate de Ministerul Justiţiei, Camelia Bogdan a arătat că acestea "probabil că vor intra în vigoare. Probabil că, în calitate de judecător, voi scrie un articol de specialitate dacă va fi cazul. Nu impietează asupra recuperării produsului infracţiunii şi chiar dacă se graţiază şi se amnistiază, există mecanisme de recuperare a produsului infracţiunii. Prejudiciile trebuie aduse la bugetul de stat”, a declarat Camelia Bogdan.

Cu referire la avizul pe care ar trebui să-l dea miercuri CSM pe aceste modificări, Camelia Bogdan a susţinut că ministerul ar trebui să ţină cont de părerea CSM.

"Ar trebui, dar nu cred că este un aviz conform. Este un aviz consultativ”, a spus Bogdan.

Judecătoarea a mai arătat, referitor la acuzaţiile care i-au fost aduse în spaţiul public privind participarea la un seminnar în care a predat cursuri de anticorupţie funcţionarilor publici, că nu a fost plătită de Ministerul Agriculturii (parte civilă în dosarul ICA, în care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare) pentru acel seminar.

"Acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor şi cele din procedurile disciplinare şi cele din spaţiul public. Nu am fost plătită de Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii era parte civilă în dosarul meu, dar eu am predat anticorupţie în calitate de expert al UE din 2009, am predat elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, a arătat Camelia Bogdan.

Judecătoarea mai spus că nu a avut nicio întâlnire cu Laura Kovesi înainte de pronunţarea în dosarul lui Dan Voiculescu.

"Nu a existat nicio astfel de întrevedere. Am clarificat şi chestiunea examenului, deoarece mi s-a adus acuzaţia că mi s-a aranjat un examen în schimbul pronunţării acestei soluţii. Nu s-a aranjat niciun examen. A fost un examen-grilă, am avut cea mai mică notă din concurs. M-am clasat pe ultimul loc eligibil”, a mai declarat Bogdan.

Referindu-se la o înregistrare prezentată de Sebastian Ghiţă în care fostul preşedinte Traian Băsescu a menţionat numele ei, Camelia Bogdan a spus: "Nu am ce să comentez. Sunt afirmaţiile domnului preşedinte. A spus că sunt trucate sau scoase din context. Nu am avut nicio întâlnire cu preşedintele României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.