Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, acţiunea în contencios administrativ a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Mircea Moloţ împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate care stabilise, în 2016, că Moloţ a dispus, în mod ilicit, finanţarea Episcopiei Devei şi a Hunedoarei cu suma de două milioane de lei, în condiţiile în care era şi membru al Adunării Eparhiale şi delegat la Consiliul Eparhial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că instanţa a respins acţiunea în contencios administrativ a lui Mircea Molot împotriva ANI.

Muntean a spus că decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Competenţa judecării recursului revine Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie.

În aprilie 2016, inspectorii de integritate au stabilit că Mircea Moloţ, în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a dispus, în mod ilicit finanţarea Episcopiei Devei şi a Hunedoarei cu suma de două milioane lei, în condiţiile în care Moloţ era şi membru al Adunării Eparhiale şi delegat la Consiliul Eparhial.

Mircea Moloţ, potrivit evaluării făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ar fi fost în conflict de interese în domeniul administrativ deoarece a încheiat mai multe acte de sponsorizare din bugetul Consiliului Judeţean, pe care îl conducea, către Episcopia Devei şi a Hunedoarei. Suma totală virată către bisericile din Hunedoara este de două milioane de lei.

Într-un comunicat al ANI de la acea dată se arăta că Moloţ, pe lângă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, deţinea şi funcţia de membru al Adunării Eparhiale şi era, de asemenea, delegat la Consiliul Eparhial.

Potrivit unei alte evaluări făcute de ANI în cazul lui Mircea Moloţ, transmisă printr-un comunicat din 22 mai 2012, acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la SC Drumuri şi Poduri SA Deva.

O altă verificare făcută de ANI în septembrie 2013 a arătat că Moloţ în calitatea lui de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a participat la adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care a fost încheiat un Acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie Filiala Hunedoara, unde acesta era preşedinte. În baza acordului, în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012, Crucea Roşie Filiala Hunedoara a primit de la Consiliul Judeţean suma totală de 194.500 Lei.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Mircea Moloţ mai este implicat într-un dosar de corupţie în care, potrivit DNA, ar fi ajutat două firme să primească preferenţial contracte de la SC Apa Prod Deva, deţinută de CJ. În schimbul acestor intervenţii, firma ginerelui lui Mircea Moloţ a executat o parte din lucrări, deşi nu avea contract de subantrepriză, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.