Judecătoria Sectorului 1 a emis, miercuri seară, mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre cei 13 inculpaţi cercetaţi în dosarul eliberării în baza unor acte false a unor medicamente care în mod normal sunt prescrie diabeticilor şi care sunt folosite în procesul de pierdere a greutăţii. Printre cei arestaţi se numără asistenta medicală suspectată că a eliberat sute de reţete false şi reprezentantul clinicii private. Instanţa urmează a se pronunţa în privinţa altor şase inculpaţi pentru care Parchetul cere arestarea preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două completuri de la Judecătoria Sectorului 1 judecă propunerile de arestare preventivă formulate de procurori pe numele celor 13 inculpaţi din dosarul care vizează o reţea de trafic cu medicamente pentru diabetici, vândute ”la negru” pentru slăbit.

Primul complet de judecată, în faţa căruia au fost prezentaţi şapte inculpaţi, s-a pronunţat. Judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pe nunele a trei dintre suspecţi, alţi patru fiind trimişi în arest la domiciliu.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că printre cei arestaţi preventiv se numără asistenta medicală suspectată că a falsificat reţetele şi reprezentantul clinicii private acuzat că ştia de activitatea ilegală a acesteia.

Al doilea complet de judecată, în faţa căruia au fost prezentaţi, miercuri după-amiază, ceilalţi şase inculpaţi, urmează să se pronunţe asupra propunerii de arestare preventivă formulate de către procurori.

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti, într-un dosar care vizează o reţea care se ocupa cu traficul de medicamente pentru persoanele cu diabet vândute ”la negru” pentru slăbit.

O asistentă medicală de la o clinică privată din Sectorul 1 este suspectată că falsifica reţete, cu ajutorul a patru medici, pentru a obţine medicamentele. Surse judiciare afirmă că asistenta ar fi falsificat peste 700 de reţete compensate integral, prejudiciul depăşind astfel un milion de lei. Medicamentele folosite la slăbit pentru care au fost emise sute de reţete falsificate au fost ridicate din 140 de farmacii din Capitală, arată ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.