Şeful Postului de Poliţie din localitatea braşoveană Crizbav şi doi pădurari au fost reţinuţi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în urma percheziţiilor făcute luni într-un dosar privind tăieri ilegale de arbori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au audiat 26 de persoane, în urma percheziţiilor de luni, dispunând punerea sub urmărire penală a cinci dintre suspecţi.

Şeful Poliţiei din Crizbav, Petre Stanciu, şi pădurarii Nicolae Muntean şi Alexandru Balaşi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar alţi doi pădurari, Adrian Balaşi şi Ioan Florin Moise, au fost puşi sub control judiciar.  

Potrivit procurorilor, şeful Postului de Poliţie din Crizbav a permis tăieri ilegale de arbori în schimbul unor sume de bani. Arborii tăiaţi astfel erau transportaţi la un gater din Crizbav, care funcţiona ilegal, ulterior lemnul fiind vândut. Fiecare pădurar primea apoi o anumită sumă pentru implicarea în acest caz.

”Agentul de poliţie Stanciu Petre, şeful Postului de Poliţie Crizbav, sprijină tăierile ilegale de material lemnos şi comercializarea acestuia de către mai multe persoane din comuna Crizbav, judeţul Braşov. În schimbul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie primeşte diferite cantităţi de material lemnos sau sume de bani rezultate din comercializarea acestuia. Materialul lemnos tăiat în mod ilegal este valorificat ca lemn de foc sau este prelucrat la un gater din comuna Crizbav, care funcţionează nelegal. O parte din materialul lemnos este sustras de mai multe persoane de etnie romă din comună, cu ştirea pădurarilor care ar trebui să asigure paza şi integritatea vegetaţiei forestiere din zonă“, se arată într-un comunicat al procurorilor. 

Procurorii braşoveni şi poliţişti ai Serviciilor Judeţene Anticorupţie Braşov şi Covasna ale DGA au făcut, luni, 22 de percheziţii într-un dosar de luare de mită şi abuz în serviciu în care printre suspecţi se numărau şi poliţişti, 26 de persoane fiind duse la audieri.

Procurorii, însoţiţi de poliţişti, au descins în patru localităţi din Braşov, dar şi la Postul de Poliţie din Crizbav.

"Percheziţiile au avut loc în Crizbav, Sânpetru, Hălchiu, Dumbrăviţa, inclusiv la sediul Postului de Poliţie Crizbav, într-o cauză în care sunt efectuate acte de urmărire penală pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial“, se arăta într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.