Fostul premier Emil Boc a spus miercuri, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie de martor în care a arătat care este procedura de organizare şi funcţionare a Guvernului şi cum sunt desemnaţi reprezentanţii Executivului în comitetele şi comisiile interministeriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am fost invitat în calitate de martor şi am dat declaraţii în acest sens. Declaraţia a vizat procedura de organizare şi funcţionare a Guvernului în baza Legii  90/2001. Am prezentat aspecte şi detalii ce ţin de funcţionarea Guvernului, relaţia cu ministerele de resort şi procedurile de desemnare în diverse comitete, comisii interministeriale în care Guvernul are reprezentanţi”, a spus fostul premier.

Emil Boc a adăugat că nu a făcut niciun denunţ şi a arătat că nu poate da mai multe informaţii întrucât ancheta este în derulare. 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Emil Boc a fost citat la DNA ca martor într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Săptămâna trecută a fost audiat la DNA şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, el spunând că a dat o declaraţie de martor în legătură cu procedura urmată la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justiţiei într-un grup de lucru interministerial. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au întrebat pe Predoiu despre modul în care a fost numită Alina Bica în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

DNA a instrumentat în total cinci dosare care au vizat despăgubirile ilegale şi supraevaluate de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise în judecată, iar în alte două încă se fac cercetări.

Într-unul dintre dosare de la DNA este vizată despăgubirea ilegală primită de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean să intervină la fostul preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean pentru a primi despăgubirea şi i-ar fi dat în schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost dată într-o biserică din Chitila, în 2010. 

La momentul aprobării despăgubirii lui Mihai Rotaru, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP erau Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despăgubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA şi sunt deja trimise în judecată.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.