Bărbatul care la începutul anului a evadat din arestul Poliţiei Judeţene Galaţi, unde se afla întrucât pe numele său era emis un mandat european de arestare, pentru furturi comise în Austria, a fost condamnat la aproximativ un an de închisoare cu executare pentru evadare. Pe de altă parte, doi poliţişti de sub paza cărora a scăpat bărbatul au primit mustrare scrisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe bărbatul de 38 de ani, un cunoscut membru al lumii interlope din Galaţi, la un an, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru evadare. Atunci când va fi pus în libertate, după ce va ispăşi pedeapsa, va fi pusă din nou în discuţie cererea de extrădare a autorităţilor austriece, care îl suspectează de comiterea mai multor infracţiuni.                 

În 10 ianuarie, bărbatul în vârstă de 38 de ani, din comuna Barcea, judeţul Galaţi, fusese reţinut de poliţişti întrucât pe numele său era emis un mandat european de arestare. Gălăţeanul era căutat de anchetatorii din Austria fiind acuzat de comiterea a două furturi pe teritoriul acestei ţări.

Bărbatul a fost reţinut de anchetatorii gălăţeni pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ, iar la un moment dat, profitând de un moment de neatenţie al poliţiştilor, mai exact în timp ce era la toaletă, a reuşit să fugă. Suspectul a invocat faptul că îi este rău şi a fost dus la toaletă, de unde ar fi evadat pe geam.

El a fost prins după o zi în judeţul Brăila, unde se ascundea la un cunoscut.

Pe de altă parte, conducerea Poliţiei Judeţene Galaţi a finalizat recent ancheta disciplinară în cazul poliţiştilor de la Biroul Urmăriri care l-au scăpat de sub pază pe bărbat. Doi poliţişti au primit mustrare scrisă. Totodată, procurorii au apreciat că poliţiştii care s-au ocupat de acest caz nu se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu, astfel că au clasat dosarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.