Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a pretins suma de 180.000 de euro pentru a interveni la judecători băcăuani pentru punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Secţia de combatere a corupţiei au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22 septembrie, a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de influenţă.

“În perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 euro în schimbul intervenţiilor, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău şi Curţii de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, aplicarea unei pedepse la închisoare cu suspendarea executării”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că bărbatul ar fi pretins de la soţia persoanei pentru care urma să îşi exercite presupusa influenţă, 90.000 euro ca primă tranşă şi alţi 90.000 euro ca a doua tranşă după realizarea intervenţiilor, suma pretinsă ca primă tranşă fiind redusă pe parcurs la 60.000 euro.

La data de 22 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.