Un bărbat acuzat că a adus în România droguri ascunse în autoturisme second-hand, pe care le vindea apoi la kilogram cu sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei, în mai multe judeţe, a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant încercând să vândă 600 de grame de haşiş cu 18.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comuncat transmis, marţi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), un bărbat de 36 de ani, suspectat că introducea în ţară cantităţi mari de droguri ascunse în maşini second-hand, a fost arestat preventiv, în 24 decembrie, fiind cercetat de procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc.

Ionică Viţa este suspectat că, începând cu anul 2016, a vândut cantităţi importante de cannabis şi rezină de cannabis unor tineri din judeţele Caraş-Severin, Satu Mare, Cluj, Alba şi Sălaj.

Drogurile erau cumpărate din Spania şi erau introduse în ţară ascunse în autoturisme second-hand.

Conform anchetatorilor, maşinile la mâna a doua erau cumpărate din Spania pentru sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro, în acestea fiind ascunse diferite cantităţi de cannabis şi rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau introduse în ţară şi vândute la preţuri cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziţionată.

Cannabisul era vândut cu sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei pentru un kilogram.

Potrivit DIICOT, în 23 decembrie, Ionică Viţa a intrat în ţară cu un autoturism înmatriculat în Spania, prin punctul de frontieră de la Cenad, în spaţiul destinat roţii de rezervă a autoturismului fiind ascunsă cantitatea de aproximativ 600 de grame de haşiş.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, bărbatul a fost prins în flagrant, într-o benzinărie din oraşul Teiuş, în timp ce încerca să vândă drogurile cu 18.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.