Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat, vineri, după ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore la Parchetul General în dosarul Colectiv, că el şi medicii au făcut, la acea vreme, "tot ceea ce era omeneşte posibil". "Nu am refuzat niciun ajutor de afară", a spus Bănicioiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Credeţi-mă că şi eu, şi ceilalţi am fi vrut să facem mai mult şi credeţi-mă că am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil", a spus Bănicioiu, la ieşirea de la audieri.

Întrebat de ce a refuzat ajutorul din străinătate şi a spus că medicii au de toate, Bănicioiu a afirmat: "Nu am refuzat niciun ajutor de afară. Nu, nu, nu, nu".

Ulterior, el a fost abordat de un membru al Asociaţiei Colectiv, Bănicioiu spunându-i acestuia că a afirmat din primul moment că asigură tot costul tratamentului.

"Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil, credeţi-mă, şi eu şi doctorii. Nu acuzaţi salvatorii. Vorbiţi şi despre oamenii care au fost salvaţi (...) Nu eu am făcut spitale, eu am încercat să le repar. Am încercat să le repar. Gândiţi-vă că noi am trimis afară toţi pacienţii... Dvs aţi fost acolo, ca şi mine, cine decidea când pleacă pacientul afară? Medicul, ministrul nu putea...", a afirmat Bănicioiu.

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul Colectiv.

Banicioiu a ajuns la sediul Parchetului general cu puţin înainte de ora 8, fiind aşteptat de rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Sentinţa în acest dosar urmează să fie dată luni, de Tribunalul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.