Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu Roberto Senderowitsch, practice manager la Banca Mondială în cadrul căreia au discutat despre dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor juridice. Cei doi oficiali au discutat şi despre proiectele deja existente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Ministerului Justiţiei, în cadrul discuţiilor dintre ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi Roberto Senderowitsch, practice manager la Banca Mondială, a fost evaluat întreg portofoliul de proiecte al Băncii Mondiale pentru sectorul Justiţie, atât proiectele aflate în derulare, cât şi două noi iniţiative. 

”Focalizate pe îmbunătăţirea serviciilor judiciare adresate cetăţenilor şi facilitarea accesului la justiţie, proiectele vizează dotarea instanţelor, parchetelor, ONRC şi oficiilor teritoriale cu infrastructura IT&C necesară, construirea infrastructurii fizice pentru 5 sedii de instanţă, dar şi dotarea a 72 de parchete şi a Parchetului General cu sisteme de videoconferinţă necesare audierii la distanţă. Totodată, a fost evaluată evoluţia proiectului „Cartierul pentru Justiţie”, un proiect de investiţii de anvergură şi complexitate, considerat primul proiect postdecembrist de regenerare urbană, care are ca finalitate crearea condiţiilor optime de infrastructură pentru desfăşurarea activităţii a 23 de instituţii”, se arată în comunicat. 

În cadrul discuţiilor, ministrul Justiţiei a apreciat buna colaborare cu reprezentanţii Băncii Mondiale în implementarea proiectelor active derulate la nivelul Ministerului Justiţiei, precum şi sprijinul constant acordat pentru realizarea obiectivelor propuse. 

”Totodată, au fost propuse două noi iniţiative de colaborare: Propunerea de proiect care cuprinde măsuri de transformare digitală a sistemului judiciar complementare PNRR + dezvoltarea „Cartierului pentru Justiţie” (proiectarea completă inclusiv obţinerea Autorizaţiilor de construire şi de demolare) şi infrastructura instanţelor, precum şi Propunerea pentru un nou Acord de Servicii de Consultanţă Rambursabile (RAS Agreement) între Ministerul Justiţiei şi Banca Mondială (în calitate de Consultant care va coopta propriii experţi), privind sprijinirea activă a MJ în îndeplinirea obiectivelor PNRR vizând componenta C7  – Transformarea Digitală”, mai arată sursa citată. 

”Susţinem extinderea colaborării cu Banca Mondială şi la noile iniţiative propuse care vizează în esenţă două domenii cheie de dezvoltare viitoare pentru sistemul judiciar: digitalizare şi infrastructură fizică modernă”, a precizat Cătălin Predoiu, în cadrul discuţiilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.