Un ofiţer de poliţie din Bacău a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi solicitat 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal cu scopul de a soluţiona favorabil cauza, sumă ce trebuia intermediată de un avocat, trimis şi el în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mircea Alexandru Stănculescu, ofiţer în cadrul Biroului de Poliţie Rurală Traian, pentru luare de mită, după ce a solicitat suma de 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal care era instrumentat de către structura de poliţie în care îşi desfăşura activitatea.

Cel care ar fi urmat să intermedieze banii pretinşi, la începutul lunii ianuarie 2013, a fost avocatul băcăuan Dragoş Constantin Tanasă, motiv pentru care procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată în acelaşi dosar pentru complicitate la luare de mită.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţistul şi avocatul au fost denunţaţi de către persoana care urma să dea cei 1.500 de euro, după ce nu a reuşit să facă rost de banii pretinşi.

"Inculpatul Stănciulescu Mircea Alexandru a pretins, prin intermediul avocatului, suma de bani respectivă pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul de a depune diligenţele necesare în direcţia soluţionării favorabile a sesizării formulate pe numele denunţătorului, prin schimbarea declaraţiilor date de părţi sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău, cu propunerea de menţinere a măsurii de arest preventiv faţă de ofiţerul de poliţie Mircea Alexandru Stănculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.