Audierile la DNA vizează fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Pleşa, precizând că Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar în această cauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Pleşa a spus că în cazul lui Gheorghe Nastasia, clientul său, procurorii au luat măsura controlului judiciar, în legătură cu o luare de mită.

"Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus măsuri preventive. Deocamdată pot să vă spun că pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus măsura controlului judiciar în legătură cu o luare de mită, în legătură cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Pleşa, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Avocatul a precizat că în această cauză sunt denunţuri în care se arată că structuri din acea perioadă care aveau legătură cu unităţile administrativ-teritoriale ar fi participat, la un moment dat, cu sume de bani la campania electorală din 2009.

Vasile Pleşa a precizat că este vorba de un denunţător care a avut în acea perioadă mai multe contracte cu Ministerul Turismului.

Avocatul a mai spus că nu ştie ce amestec ar avea Ioana Băsescu, precizând că nu i-a văzut numele în dosar.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost audiată aproximativ patru ore la DNA, aceasta nefăcând nicio declaraţie despre dosar şi nici dacă este martor ori suspect.

La DNA este audiată de două ore şi Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Şi consultantul politic Dan Andronic este la DNA, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar din 2015.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia unuia dintre nepoţi, adică îi va aresta părinţii. (...) În linii mari, cunosc componenţa grupului de procurori, dar nu am s-o fac publică. Sunt câţiva procurori foarte apropiaţi doamnei Kovesi şi pe care i-a cărat şi consilieri şi i-a pus şi în funcţii după ce au rezolvat anumite dosare. N-o să spun nume şi va veni şi o zi când va trebui să fac publice numele”, a spus Traian Băsescu la România TV. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.