Asociaţia Procurorilor din România consideră că în ultima perioadă s-a încercat decredibilizarea sistemului judiciar, în special a Ministerului Public, ceea ce constituie un atac la funcţionarea statului. Asociaţia spune că procurorii din Ministerul Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă, apărând drepturile cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asociaţia Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situaţii particulare care sunt în curs de soluţionare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituţiilor judiciare şi, mai ales, a Ministerului Public”, transmite Asociaţia.

Procurorii afirmă că această încercare de a decredibiliza sistemul judiciar reprezintă un atac la funcţionarea statului, însă consideră că procurorii din Ministerul Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă şi apără, prin activitatea lor, depturile şi libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept din România.

„Ne exprimăm convingerea că situaţiile particulare ce pot apărea în funcţionarea oricărei organizaţii vor fi clarificate cu profesionalism şi obiectivitate e către organele competente care au fost deja investite”, mai spune APR.

Procurorii îşi exprimă încrederea în instituţiile sistemului judiciar, care, spun ei, trebuie să fie sprijinte pentru o bună funcţionare, şi nu decredibilizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.