Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat, vineri, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene, decizia magistraţilor fiind definitivă. Instanţa a considerat că fapta nu există. Arhiepiscopul Tomisului fusese achitat şi de prima instanţă, Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, să schimbe temeiul achitării pentru Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, considerând că fapta nu există.

Magistraţii au mai hotărât să respingă acţiunea civilă formulată împotriva Arhiepiscopului Tomisului. Decizia instanţei este definitivă. 

Curtea de Apel Constanţa a decis în luna iunie a anului trecut achitarea Arhiepiscopului Tomisului şi a celorlalte persoane judecate în dosar: Stere Beca, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.