O angajată a fostei Companii Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că în 2008 a luat mită reprezentând diverse bunuri în valoare de 14.747 de lei de la reprezentantul unei societăţi care avea de executat consolidări la un drum naţional din Caraş-Severin, acesta fiind şi el trimis în judecată pentru dare de mită, în acelaşi dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA din Timişoara au dispus trimiterea în judecată a două persoane pentru luare, respectiv, pentru dare de mită.

Este vorba despre Silvia Nely Ciobanovschi, la data faptei director al Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi din cadrul fostei Companii Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care este acuzată de luare de mită şi Nicolae Dumitru Staicu, la data faptei reprezentant al unei societăţi comerciale, care este acuzat de dare de mită.

”La data de 06 mai 2008, între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe de o parte, şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuţie de lucrări având ca obiect consolidarea a două tronsoane ale şoselei DN 57B (drumul care leagă localitatea Bozovici de Băile Herculane, din judeţul Caraş- Severin - n.r.). În acest context, în perioada noiembrie - decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menţionată mai sus, dar şi în cea de preşedinte a comisiei de recepţie a lucrărilor, a pretins şi primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei”, se arată în comunicat.

Bunurile respective au fost pretinse şi primite de femeie pentru a-şi îndeplini necorespunzător atribuţiile de serviciu. Aceasta a întocmit procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, deşi aceste lucrări nu erau corespunzătoare sau nu au fost executate.

”Anterior, membrii comisiei de recepţie constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parţial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost menţionate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R.

Un efect imediat al întocmirii documentului respectiv, după înregistrarea acestuia, a fost că societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obţinut, conform dispoziţiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentând 70% din garanţia de bună execuţie, sumă care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totală a contractului”, se mai arată în comunicat.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi asupra unui imobil aparţinând inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş Severin, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.