Inspectorul din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) cercetat de DNA pentru infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual şi acuzat că a primit bani de la oameni de afaceri pentru a viza lucrări fără a aplica amenzi şi fără a formula obiecţii a fost trimis în judecată la mai puţin de o lună de la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. El e acuzat că a primit sume de bani de la oameni de afaceri pentru a nu formula obiecţii, pentru a viza unele lucrări dar şi pentru a interveni pe lângă colegi de-ai săi pentru urgentarea unor documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei anunţă, joi, că au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Năforniţă, inspector de stat în construcţii în cadrul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti - Ilfov, inculpat pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată şi fals intelectual.
„În perioada aprilie - august 2022, inculpatul Năforniţă Florin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani şi alte foloase necuvenite, după cum urmează: suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcţie (hală) situată pe raza judeţului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condiţiile în care la momentul respectiv lucrările depăşiseră de mult timp acel stadiu şi de a nu aplica o sancţiune contravenţională. Mai mult, inspectorul de stat în construcţii, Năforniţă Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren şi a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcţie; foloase necuvenite pentru a nu formula obiecţii şi pentru a propune admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcţii situată tot pe raza judetului Ilfov” se arată în rechizitoriul întocmit de DNA.
Inspectorul în construcţii este de asemenea suspectat că a pretins şi primit de la aceeaşi doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei şi 200 euro, pretinzând că are influenţă asupra unor colegi din ISC pe care i-ar putea determina să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverinţe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcţii, în valoare de 0,1% şi 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizaţiile de construcţie.
Florin Năforniţă se află în arest la domiciliu, iar dosarul este deferit justiţiei la mai puţin de o lună de la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Cauza va fi judecată de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.