Alte şapte persoane sunt cercetate pentru tăinuire, una dintre acestea fiind pusă sub control judiciar, în cazul bărbatului arestat preventiv după ce ar fi furat două diamante şi două inele cu diamante, în valoare de 5,2 milioane de euro, dintr-un magazin de bijuterii din Franţa. Bărbatul ar fi intrat în contact cu doi belgieni şi un israelian, pentru a vinde bijuteriile, însă tranzacţia nu s-a realizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, au făcut, în 13 ianuarie, şapte percheziţii în municipiul Bucureşti, în cazul furtului comis în 30 decembrie 2016 de către un român la un magazin de bijuterii din Paris.

Bărbatul a reuşit să fure din magazinul de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu diamante şi piese preţioase, cu o valoare de piaţă de 5,2 milioane de euro.

În urma descinderilor, unul dintre cele două inele cu diamante şi piese preţioase furate a fost recuperat, iar opt persoane au fost duse la audieri.

”În urma investigaţiilor făcute în cauză a rezultat că, în 30 decembrie 2016, principalul suspect, un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, s-ar fi prezentat la magazinul de bijuterii ca fiind specialist în bijuterii, gemolog, folosind un nume fals. La momentul respectiv, acesta ar fi reuşit să substituie bijuteriile faţă de care îşi manifestase interesul de a le cumpăra, cu nişte copii ale acestora”, arată DIICOT.

Procurorii precizează că bărbatul ar fi fost ajutat de doi cetăţeni sârbi, bijuteriile fiind apoi împărţite între aceştia.

”Pentru comercializarea inelului cu diamant şi a pietrelor preţioase românul ar fi intrat în contact cu doi cetăţeni belgieni şi unul israelian, fără ca tranzacţia să se realizeze”, mai arată DIICOT.  

Bucureşteanul a fost iniţial reţinut de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat, iar apoi Tribunalul Prahova a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de acesta.

De asemenea, o altă persoană bănuită de implicare în acest caz a fost pusă sub control judiciar, pentru tăinuire, iar alte şase persoane sunt cercetate de DIICOT tot pentru tăinuire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.