Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că Nicolae Costan, bărbatul în vârstă de 38 de ani care a violat o fată în vârstă de 13 ani a fost adus, miercuri, în ţară. Acesta fugise în Roma, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

„A violat o fetiţă, iar astăzi a fost adus în ţară acest fugar, pe numele lui Nicolae Costan care a a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru oroarea săvârşită. A fugit în Italia, crezând că scapă de pedeapsă, însă le mulţumesc autorităţilor italiene şi române pentru buna colaborare, pentru că am reuşit să îl aducem în ţară. Astfel de nemernici trebuie să suporte consecinţele faptelor lor, iar datoria mea ca ministră, ca femeie, ca mamă, este să asigur protecţia copiilor noştri”, a declarat Alina Gorghiu, într-un mesaj video postat, miercuri, pe pagina ei de Facebook. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În luna martie, Nicolae Costan, în vârstă de 38 de ani, a fost prins la Roma.  El era dat în urmărire naţională şi internaţională după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă de 13 ani . Mandatul de executare a pedepsei fusese emis în luna iunie a anului trecut. Deşi cercetat pentru viol în formă agravată, el a fost lăsat în arest la domiciliu şi i s-a permis, prin decizie a instanţei, să plece din arest la locul de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.