Cele opt persoane reţinute în urma percheziţiilor făcute, marţi, la firme care lucrează cu instituţii publice într-un caz de evaziune fiscală în care suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme de tip fantomă au fost puse în libertate, miercuri seară, urmând să fie cercetate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că toate cele opt persoane reţinute, marţi, în urma percheziţiilor realizate la firme care lucrează cu instituţii publice, dar şi la domiciliile unor administratori ai societăţilor respective, într-un caz de evaziune fiscală, au fost puse în libertate în cursul serii de miercuri.

Prodan a spus că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care instrumentează acest dosar, au dispus ca suspecţii să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar.

Cele opt persoane au fost reţinute, marţi, de către poliţiştii din Alba în urma a 24 de percheziţii desfăşurate, marţi dimineaţa, la firme care lucrează cu instituţii publice, dar şi la şi domiciliile unor administratori ai societăţilor respective, într-un caz de evaziune fiscală în care suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme de tip fantomă.

Suspecţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală pentru că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme de tip fantomă.

În acest dosar sunt vizate firme care au contracte la mai multe primării şi instituţii publice publici din judeţul Alba, în special firme de construcţii sau amenajări

Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până acum la 446.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.