CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se explice în legătură cu scandalul exploatării datelor personale ale utilizatorilor reţelei de socializare de către societatea Cambridge Analytica într-o audiere în Camera americană a Reprezentanţilor pe 11 aprilie, au anunţat aleşi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierea va avea loc pe 11 aprilie la ora locală 10. (17.00, ora României) în Comisia pentru Comerţ şi Energie din cadrul Camerei, au confirmat preşedintele republican al acesteia Greg Walden şi democratul Frank Pallone, care speră că această audiere ”le va permite americanilor să înţeleagă mai bine ceea ce devin datele lor personale online”.

”Apreciem că Zuckerberg acceptă să fie audiat de Comisie şi abia aşteptăm să ne răspundă la întrebări pe 11 aprilie”, au declarat parlamentarii.

Aceasta ar urma să nu fie singura audiere a lui Zuckerberg în Congres, unde cazul Cambridge Analytica a provocat un sacndal.

Societatea folosită de echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 este acuzată că a exploata bdatele personale a 87 de milioane de utilizatori ai facebook, fără ca ei să ştie acest lucru.

Tânărul CEO a fost să dea explicaţii în Comisia Juridică a Senatului american pe 10 aprilie, alături de omologii săi de la Google, Sundar Pichai, şi Twitter Jack Dorsey.

Participarea sa nu a fost confirmată, însă senatoarea democrată din Californie Dianne Feinstein a declarat pentru ziarul San Francisco Chronicle că Mark Zuckerberg ar fi acceptat principiul unei audieri în Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.