Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ”teroarea rusească trebuie să piardă peste tot şi în toate – atât pe câmpul de luptă cât şi în absenţa ruinelor în ţara noastră – aşa încât să putem reconstrui totul şi astfel să dovedim că libertatea este mai puternică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a arătat, în mesajul transmis luni seară, că a făcut vizite de lucru la Mikolaiv şi Odesa, a avut întâlniri şi negocieri cu delegaţia daneză cu care a discutat despre nevoile pentru apărarea Ucrainei şi eliberarea teritoriului din sud şi est. De asemenea, s-a discutat despre resconstrucţia Ucrainei.

”Mikolaiv este un oraş asupra reconstrucţiei căruia a preluat patronajul Danemarca. Este nevoie de proiecte în sectorul energetic, de infrastructură, în sfera socială şi producţie. O problemă foarte sensibilă pentru Mikolaiv este purificarea apei şi restabilirea nivelului normal al resursei de apă, distrusă de ocupanţii ruşi. Există deja un proiect în acest sens, cu participarea Danemarcei, a cărui implementare a început deja”, a declarat Zelenski.

El a menţionat că a vizitat un spital din Mikolaiv, unde sunt îngrijiţi luptătorii răniţi, şi că a mulţumit Danemarcei şi premierului Frederiksen pentru disponibilitatea de a ajuta Ucraina.

”Teroarea rusească trebuie să piardă peste tot şi în toate – atât pe câmpul de luptă cât şi în absenţa ruinelor în ţara noastră – aşa încât să putem reconstrui totul şi astfel să dovedim că libertatea este mai puternică”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

El a arătat că, la Odesa, s-a discutat despre securitate şi iniţiative umanitare, menţionând că Danemarca a sprijinit iniţiativa de export prin Marea Neagră şi s-a alăturat programului ”Cereale din Ucraina”.

”Faptul că am făcut progrese semnificative în ceea ce privelte siguranţa alimentară arată că putem face progrese şi pe alte puncte ale Formulei de Pace. Astăzi am discutat care ar putea fi, mai exact, participarea Danemarcei la implementarea punctelor din Formula de Pace”, a continuat el.

Totodată, el a vorbit despre acţiuni coordonate pentru a întări sancţiunile împotriva Rusiei.

Zelenski a avut întâlniri cu conducerea militară şi autorităţile din regiunile Mikolaiv şi Odesa.

”Nu este vorba doar despre siguranţă, deşi siguranţa sudului nostru este prima prioritate, ci şi despre situaţia socială din regiuni, despre ooprtunităţile economice disponibile. Apropo, sunt recunoscător tuturor antreprenorilor şi angajatorilor din Mikolaiv, Odesa şi alte oraşe şi comunităţi care, în pofida tuturor, păstrează locurile de muncă şi plătesc salarii şi taxe. Aceasta este contribuţia dvs concretă şi semnificativă la abilitatea ţării de a se apăra. Misiunea noastră de a rezista este o misiune comună. Este misiunea forţelor Apărării şi de Securitate, a întregului nostru stat, a afacerilor şi a tuturor celor care muncesc pentru victoria Ucrainei”, a mai arătat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.