Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă luni că a efectuat o vizită în regiunea Doneţk, unde a discutat cu comandamentul probleme cu care se confruntă militarii, pentru a le soluţiona, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vizitat (...) batalioane care desfăşoară misiuni de luptă” în regiunea Doneţk şi ”am discutat cu comandamentul problemele cu care se confruntă militarii şi propuneri pentru a le rezolva”, anunţă într-un mesaj postat pe Telegram Volodimir Zelenski.

El mulţumeşte în acest mesaj Statelor Unite ”pentru un nou program de ajutor” militar în valoare de ”200 de milioane de dolari”.

Kievul a revendicat luni unele înaintări în estul şi în sudul Ucrainei, în cadrul contraofensivei sale istovitoare pe care lansat-o în urmă cu două luni pentru a-şi elibera teritoriile ocupate de Rusia.

În est, Bătălia de la Bahmut continuă să facă ravagii de un an.

Orăşelul a fost cucerit în mai de ruşi, după luni de confruntări sângeroase. Ruşii se află acum în defensivă în acest orăşel devastat, devenit un simbol al războiului.

”În sectorul Bahmut, trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi săptămâna trecută. În total, 40 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi pe flancul de sud al bahmutului”, a anunţat adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar.

Ucraina se află în dificultate mai la nord, în zona oraşului Kupiansk, iar din această cauză nu a putut să-şi ”concentreze forţele în ofensiva din sectorul Bahmut”, potrivit lui Maliar.

Rusia lui Vladimir Putin repetă la nesfârşit că această contraofensivă ucraineană a eşuat deja.

Iar Moscova şi-a lansat propria ofensivă, în nord-estul Ucrainei, care ameninţă oraşul Kupiansk, recucerit de Kiev în septembrie.

Joi, autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea a zeci de sate, aflate în calea înaintării ruse în această parte a regiunii Harkov.

Ucraina, ajutată masiv de Occident, a lansat în iunie o contraofensivă vastă, cu scopul de a scoate afară armata rusă din teritoriile ucrainene pe care le ocupă.

Kievul a pregătit această contraofensivă luni de zile, a acumulat resurse şi a format recruţi.

Ruşii au construit, în paralel, apărări puternice, de care armata ucraineană nu trece decât cu greu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.