Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, ordonanţa prin care Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) dispune ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei”, scrie el.

”Ordonanţa este constrângătoare în virtutea dreptului internţaional”, declară Zelenski.

”Rusia trebuie să se conformeze imediat”, subliniază el şi avertizează că ”ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult”.

Curtea Internaţională de Justiţie, cea mai înaltă instanţă ONU, a dispus miercuri ca Rusia să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina.

”Federaţia rusă este necesar să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe tertoriul ucrainean”, anunţă judecătoarea-preşedintă a CIJ, cu sediul la Haga, Joan Donoghue.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.