Volodimir Zelenski a adresat joi un discurs scurt ucrainenilor, în care vorbit despre deplasarea sa în Statele Unite şi despre întâlnirea pe care a avut-o, pe drumul de revenire în ţară, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astăzi voi avea un discurs foarte scurt şi în condiţii neobişnuite, dar ca întotdeauna - despre ceea ce am reuşit. Ne întoarcem de la Washington - venim cu rezultate bune. Cu ceva care va ajuta cu adevărat. Când spunem „patrioţi” în Ucraina şi în Statele Unite, ne referim în egală măsură la protecţia statului şi a poporului. Această problemă a fost rezolvată pentru Ucraina. Există şi sprijin financiar. De asemenea, există şi alte acorduri. Îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru ajutor, leadership-ul său în plan internaţional şi determinarea sa de a câştiga. Sunt recunoscător Congresului Statelor Unite - ambelor camere, ambelor partide, tuturor celor care susţin Ucraina, tuturor celor care îşi doresc victoria la fel de mult ca noi toţi. Va fi victorie!”, a afirmat Zelenski. “Slavă fiecăruia dintre războinicii noştri! Slavă tuturor celor care ne apără statul! Aducem în Ucraina, în Donbas, în Bahmut şi în sud deciziile pe care Forţele noastre de Apărare le aşteptau”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a explicat şi în ce a constat discuţia sa “într-un format special” cu Andrzej Duda: “În drum spre casă, m-am întâlnit cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. Le-am mulţumit lui, tuturor polonezilor, oraşului - salvator Rzeszów pentru tot ceea ce fac pentru Ucraina şi pentru protejarea noastră – pentru protejarea Europei. Astăzi, într-un format special, faţă în faţă, am discutat despre interacţiunea noastră cu Andrzej. I-am spus despre ce mi s-a spus în Statele Unite, despre viziunea noastră strategică pentru anul viitor... Ne pregătim, ne întărim forţele comune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.