Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski declară că, în prezent, nu sunt posibile negocieri cu Federaţia Rusă privind încheierea războiului, din moment ce partea rusă nu poate formula poziţii adecvate. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a afirmat că amânarea negocierilor de către Kiev va face şi mai dificilă ajungerea la un acord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să punem capăt războiului, dar spaţiul şi oportunităţile s-au schimbat. Societatea nu vrea să discute cu teroriştii. Deşi se poate comunica chiar şi cu teroriştii, pentru că ei ştiu ce vor", a spus şeful statului ucrainean  la cea de-a 17-a întâlnire a Strategiei europene de la Yalta.

Zelenski a subliniat că, în ceea ce priveşte partea rusă, nu există încredere că îşi vor respecta promisiunile.

"Cred că nu o vor face. Nimeni nu crede", a spus el.

Conform lui Zelenski, în primul rând este necesar ca Federaţia Rusă să părăsească teritoriile ucrainene şi să înceteze să se mai comporte ca un terorist care a început un război pe scară largă împotriva Ucrainei.

”Apoi putem vorbi despre diplomaţie”, a continuat el.

"Pentru ca noi să deschidem un culoar diplomatic cu ei, ei trebuie să dea dovadă de voinţă politică, că sunt gata să dea înapoi teritoriul care nu le aparţine. Atunci putem vorbi măcar despre nişte coridoare care deschid anumiţi paşi diplomatici", a explicat Zelenski..

Rusia nu respinge negocierile cu Ucraina, dar amânarea acestora de către Kiev va complica posibilitatea de a ajunge la un acord cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, conform TASS.

Lavrov a menţionat că preşedintele rus Vladimir Putin a transmis poziţia Moscovei în timpul unei întâlniri cu liderii din Duma de Stat.

„Preşedintele le-a spus participanţilor la şedinţă că noi nu respingem negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înţeleagă că cu cât amână mai mult acest proces, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”, a spus ministrul  într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.