Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică seară, că "nu este pregătit să vorbească cu teroriştii, deoarece cuvântul lor nu valorează nimic", el făcând referire la Moscova, relatează TF1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Statele Unite ştiu că nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii, cuvântul lor nu valorează nimic", a spus Zelenski la postul american NBC, adăugând: "Trebuie să părăsească teritoriul nostru şi doar atunci lumea va putea să pună în mişcare diplomaţia".

Pe de ală parte, Ucraina a anunţat deschiderea unei anchete privind moartea unui grup de soldaţi, vineri, de un tir de rachete al Rusiei în timpul unei ceremonii de decorare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Peste 20 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă de asalt au murit vineri în atacul care a avut loc în regiunea Zaporojie, în sudul ţării, relatează ziarul online Ukrainska Pravda. Armata ucraineană a confirmat că mai mulţi soldaţi au fost ucişi, fără a preciza câţi.

Volodimir Zelenski a vorbit în discursul său de duminică despre atacul respectiv.

“În primul rând, în ceea ce priveşte atacul ruşilor asupra soldaţilor Brigăzii 128 Infanterie de Munte care a avut loc în regiunea Zaporojie. Condoleanţe tuturor familiilor şi apropiaţilor soldaţilor căzuţi la datorie! Este o tragedie care putea fi evitată. Ministrul Apărării Umerov mi-a raportat măsurile luate pentru a clarifica toate circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat, cine a fost implicat în mod special şi ce ordine au fost date. A fost iniţiată o procedură penală ca răspuns la această tragedie. Ancheta relevantă este în curs de desfăşurare. Cel mai important este să se stabilească adevărul complet cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi să se evite ca astfel de incidente să se mai întâmple. Fiecare soldat aflat în zona de luptă - în linia de foc a inamicului şi în recunoaştere aeriană - ştie cum să se comporte în câmp deschis, cum să fie în siguranţă. Acum, ancheta trebuie să ofere răspunsuri sincere familiilor soldaţilor căzuţi şi societăţii cu privire la modul în care s-a produs această tragedie şi dacă au fost emise ordine necorespunzătoare”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a menţionat că nu are nicio îndoială că Ucraina va fi protejată. “Atunci când trecem prin săptămâni ca aceasta, pline de durere şi discuţii dificile, este important ca oamenii să înţeleagă că ceea ce apasă pe inimile lor este văzut, iar schimbările necesare vor fi făcute. Acest lucru se aplică la multe lucruri, de la neglijenţa care poate apărea din moştenirea sovietică şi birocraţia teribilă care împiedică Ucraina şi mulţi din forţele noastre de apărare să îşi realizeze potenţialul în mod corect şi eficient. Trebuie să protejăm Ucraina. Şi o vom proteja - nu am nicio îndoială în această privinţă. A crede în Ucraina înseamnă a şti că Ucraina şi ucrainenii îşi pot păstra independenţa, o vor păstra şi o vor revendica"

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.