Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că, pPe parcursul acestei săptămâni, s-au făcut progrese substanţiale în asigurarea de aeronave moderne pentru Ucraina, spunând că modernizarea apărării se desfăşoară mai repede decât era aşteptat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că a avut o şedinţă cu Statul Major General, discutând despre situaţia de pe front, apărare, livrarea de arme, muniţii şi echipamente soldaţilor.

”Apărare aeriană şi protecţie împotriva terorii. Pe parcursul zilei, am primit raportări privind situaţia din oraşul Dnipro şi eliminarea consecineţelor unui nou atac. Este o atrocitate pură: o rachetă rusească, balistică – împotriva unui spital şi a unei clinici veterinare. Nişte creaturi complet bolnave. În acest moment, sunt două persoane care au fost ucise în acest atac”, a detaliat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că peste 30 de persoane au fost rănite, între care şi doi copii.

”Vom face tot ce este posibil şi ce este imposibil pentru a grăbi livrarea de mai multe sisteme de apărare aeriană, de calitate mai înaltă, către Ucraina – acesta este un subiect zilnic la care lucrăm împreună cu partenerii. Pe parcursul acestei săptămâni, am făcut progrese substanţiale în a asigura aeronave moderne pentru Ucraina, care vor deveni o componentă cheie a apărării noastre pe cer. În ceea ce priveşte modernizarea apărării ne mişcăm mai repede decât s-ar fi putut prezice acum şase luni”, a declarat Volodimir Zelenski.

El a adăugat că ministrul Apărării l-a informat despre rezultatele reuniunii de la Ramstein, unele bune.

”Astăzi am avut, de asemenea, o întâlnire cu experţi internaţionali privind mişcarea noastră în NATO – una mai conceptuală. Trebuie să folosim – şi vom folosi – fiecare ocazie, în această lună şi luna viitoare, în general în acest an, să umplem relaţiile noastre cu Alianţa cu un conţinut politic real”, a arătat el.

Potrivit acestuia, sunt în pregătire apeluri internaţionale pentru a creşte sprijinul pentru stat şi pentru lupta pentru libertate.

”Şi încă ceva. Astăzi Georgia sărbătoreşte Ziua Independenţei. Îi salut pe toţi oamenii din Georgia şi le doresc să fie împreună cu noi şi toate celelalte naţiuni europene într-o familie europeană liberă, paşnică şi unită. Doresc asta pentru toată Georgia – şi acelor părţi ale ţării care sunt încă sub ocupaţie rusească. Încă! Georgia este una dintre forţele istorice veci şi respectate şi această forţă nu poate fi înfrântă, sunt sigur de asta. Ocupantul va pierde”, a conchis Zelenski.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.