"Lupte extrem de dure" au loc "în apropiere de Bahmut", oraş din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, care de mai multe luni este ţintă prioritară a armatei ruse, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia pe linia frontului nu cunoaşte schimbări semnificative. Lupte extrem de dure se derulează în regiunea Doneţk, în apropiere de Bahmut şi Avdiivka", a indicat el în alocuţiunea zilnică, publicată pe reţelele de socializare. 

Marţi, şapte civili au fost ucişi şi alţi trei răniţi la Bahmut, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.

Luptele între armatele ucrainene şi ruse sunt dezlănţuite aici, trupele de la Moscova dorind să obţină cu orice preţ un succes după eşecuri de la începutul lui septembrie. 

"Ocupanţii ruşi au pierdut deja atât de mult echipament - aviaţie şi altele - încât majoritatea armatelor lumii pur şi simplu nu au şi nu vor avea niciodată în serviciu", a dat asigurări preşedintele Volodimir Zelenski. 

Potrivit acestuia, "Rusia nu va fi în măsură să compenseze aceste pierderi". 

El a denunţat din nou "nebunia comandamentului rus", în special pentru că "trimite oameni la moarte zi după zi" în estul ţării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.