Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică, în timpul unei vizite pe frontul de sud, că noul şef al administraţiei regionale din Zaporojie este Ivan Fedorov, primarul din Melitopol răpit de ruşi în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şeful statului l-a prezentat pe noul şef al administraţiei regionale din Zaporojie, Ivan Federov, care a fost primar al oraşului Melitopol, ocupat temporar din decembrie 2020, şi care a fost reţinut de ruşi", a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Ivan Fedorov, în vârstă de 35 de ani, a fost răpit în martie 2022 de armata rusă, care tocmai intrase în oraş, după ce refuzase să coopereze cu Moscova. El a fost eliberat în schimbul unui grup de tineri soldaţi ruşi, în aceeaşi lună. Oraşul Melitopol, situat la 130 km sud de Zaporojie, a căzut în mâinile Rusiei în primele săptămâni după invazia Ucrainei în februarie 2022.

Ivan Fedorov, care îl înlocuieşte pe guvernatorul Iuri Malaşko, a declarat că "scopul (său) este de a le permite tuturor celor care doresc cu adevărat să se întoarcă acasă să o facă cât mai curând posibil", potrivit Preşedinţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.