Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat marţi seara compatrioţilor din apropierea frontului, aflându-se în regiunea Harkov, unde a vizitat trupele şi a stabilit cu liderii militari ce este făcut în următoarea perioadă pentru ca regiunea - considerată vitală pentru frontul de est - să reziste atacurilor ruse intensificate pe măsură ce se apropie iarna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi mă aflu în regiunea Harkov, direcţiile Kupiansk şi Lîman, apoi oraşul Harkov. (...) Ca întotdeauna, am vorbit cu combatanţii despre nevoile specifice ale unităţilor. Am vorbit despre arme şi provizii, precum şi despre dotarea brigăzilor. Sunt lucruri care trebuie făcute, în special, pentru a ne asigura că brigăzile noastre au mai multă motivaţie, mai multe capacităţi de luptă”, a arătat Zelenski în alocuţiunea video care părea înregistrată într-un subsol sau buncăr.

Liderul ucrainean a spus că a avut, de asemenea, întâlniri separate şi lungi cu toţi cei responsabili de apărare şi de situaţia socio-economică din Harkov şi din regiune. „Sunt multe chestiuni importante pentru regiune. Mai ales înainte de iarnă şi mai ales având în vedere teroarea rusă constantă împotriva Harkovului, împotriva regiunii şi încercările ocupantului de a intensifica atacurile asupra poziţiilor noastre”, a spus Zelenski.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a menţionat că generalul Sîrski a prezentat un raport pe tema apărării regiunii Harkov, la fel şi şefii regionali din serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) şi din poliţia naţională.

Zelenski a spus că a discutat de asemenea cu oficialii relevanţi - şeful regiunii, şeful oraşului, ministrul energiei, şeful Ukrenergo, şeful Naftogaz şi alţii - despre protecţia împotriva bombardamentelor ruseşti, despre aprovizionarea cu energie a oraşelor şi satelor din regiunea Harkov, precum şi despre protecţia instalaţiilor energetice, restaurarea caselor, sfera socială şi operaţiunile de deminare.

„Este extrem de important faptul că Harkovul nu rezistă doar împotriva tuturor greutăţilor, ci ajută la menţinerea forţei întregului nostru Est. Este un oraş mândru şi strălucitor, care va fi întotdeauna un oraş puternic pentru Ucraina şi pentru întreaga Europă”, a subliniat Zelenski.

La întâlnirile avute au fost date instrucţiuni privind pregătirea pentru sezonul de încălzire, reconstrucţia şi protecţia fizică a instalaţiilor energetice împotriva loviturilor ruseşti. Unele lucruri trebuie să fie accelerate semnificativ, a punctat Zelenski, precizând că aşteaptă miercuri un raport detaliat pe tema proiectelor de redresare din partea oficialilor guvernamentali. Instrucţiuni separate au fost date armatei.

„În următoarele săptămâni, vom lucra foarte activ cu partenerii noştri pentru a ne asigura că soldaţii noştri au mai multe arme şi muniţii, inclusiv sisteme de apărare aeriană”, a promis preşedintele Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.