Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski denunţă ”trădarea” unui deputat, Iuri Aristov, în vârstă de 48 de ani, reperat recent într-un hotel de lux în Maldive, în contextul în care şeful statului evocă frecvent datoria de a un exemplu a conducătorilor politici, în plin război împotriva Rusiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului de ştiri Slidstvo.info, Iuri Arisotv, un deputat în vârstă de 48 de ani, din cadrul Partidului Servitorul Poporului al lui Zelenski, a fost văzut la jumătatea lui iulie într-un hotel de cinci stele în arhipelagul Maldivelor, la Oceanul Indian.

În urma acestor dezvăluiri de presă, David Aharamia, preşedintele grupului partidului prezidenţial, a anunţat marţi, într-un comunicat, că a cerut ”suspendarea imediată” a deputatului din cadrul grupului parlamentar.

”Am cerut toate documentele despre călătoriile de afaceri şi ca toate infrmaţiile să fie verificate”, a anunţat Aharamia.

DEMISIE PRIN SCRISOARE

Preşedintele Parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuc, a dezvăluit că a primit o scisoare de demisie a lui Iuri Aristov, care era vicepreşedintele Comisiei parlamentare însărcinată cu Securitatea Naţională, Apărării şi Informaţiilor, al cărui rol este eminamemte strategic.

”Această (scrisoare) va fi examinată în cursul următoarei sesiuni plenare” a Parlamentului, a anunţat el, fără să ofere detalii.

Un vot al parlamentului este necesar, în Ucraina, în vederea demiterii din funcţii a unui deputat.

Preşedintele Volodimir Zelsnki s-a referit în mod explicit la acest scandal marţi seara, subliniind că a prefer ”insulele staţiunilor balneare pe timp de război” ”este o trădare a principiilor statului”.

”Orice trădare internă, orice «plajă» sau îmbogăţire personală în loc de (apărarea) intereselor Ucraine va provoca cel puţin furie”, a subliniat el în alocuţiunea sa zilnică, cu o privire întunecată.

”Trebuie să munciţi în Ucraina şi pentru intereele poporului ucrainean”, le-a spus el deputaţilor, funcţionarilor şi altor agenţi ai statului.

Condiţiile impuse voiajelor în străinătate ale funcţionarilor sau deputaţilor sunt larg încadrate de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, şi anume prin declarararea legii marţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.