Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că ”există lucruri de discutat” cu omologul său rus Vladimir Putin, o întâlnire de la care vrea ca ucrainenii să-şi reia ”viaţa dinainte” de război, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt lucruri de discutat cu preşedintele rus (Vladimir Putin). Nu vă spun că poporul (ucrainean) abia aşteaptă să discute cu el, dar trebuie să înfruntăm relaităţile cu care ne confruntăm”, declară şeful statului ucrainean într-un discurs la un think tank indonezian.

”Ce vrem de la această întâlnire? Vrem să ne reluăm vieţile dinainte. Vrem să cerem viaţa unei ţări suverane pe propriul teritoriu”, subliniază el.

Însă Rusia nu pare să fie pregătită de negocieri de pace serioase, consideră Zelenski.

Pe de altă parte, Kremlinul acuză Ucraina de o ”îngheţare” a negocierilor de pace şi consideră că nu este clar ceea ce vrea Kievul.

”Liderii ucraineni fac în mod constant declaraţiicontradictorii. Acest lucru nu ne permite să înşelegem bine ce vrea partea ucraineană”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.