Ucraina are nevoie de decizii ”clare” şi ”pozitive” în vederea aderătirlor sale la NATO şi la Uniunea Euroepană (UE), cere joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la un sumit al Comunităţii Politice Europene (CPE), la Bulboaca, în Republica Moldova, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este anul deciziilor”, a cerut şeful statului ucrainean.

”În vară, la Vilnius, la summitul NATO, sunt necesare o invitaţie clară de aderare a Ucrainei (la NATO) şi garanţii de securitate în vederea aderării la NATO”, a cerut el.

”Decizii pozitive în favoarea ucrainenilor vor fi decizii pozitive pentru toată lumea”, a subliniat preşedintele ucrainean.

El a cerut să nu se permită o ”îngheţare” a Războiului rus din Ucraina.

”Trebuie să nu existe niciun loc de conflicte îngheţate şi de războaie reci pe continentul nostru”, a subliniat el.

”Atunci când nu există garanţii de securitate, există numai garanţii de război”, a insistat liderul de la Kiev.

Coaliţiile în vederea livrării Ucrainei de sisteme de apărare antiaeriană de tip Patriot şi de avioane americane de vânătoare de tip F-16 vor ”accelera pacea”, a declarat Zelenski.

”Fiecare etapă a consolidării apărării aeriene salvează literal vieţi”, a insistat el.

Republica Moldova găzduieşte un summit al celor 27 de state membre ale Uniunii Eurpene (UE) şi altor 20 de ţări din Europa, la Castelul Mimi, un domeniu viticol situat la 35 de kilometri de Chişinău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.