O înregistrare video realizată de canalul polonez TVN24 surprinde momentul în care preşedintele Volodimir Zelenski soseşte cu trenul în Przemysl, în apropiere de graniţa dintre Poloniei cu Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Zelenski a ajuns acolo cu trenul. Filmarea este datată 21 decembrie, dar nu oferă o altă indicaţie de timp.

Zelenski este văzut apoi într-un vehicul alb 4x4 care aşteaptă să plece într-un convoi.

Potrivit TVN, canal afiliat CNN, Zelenski a mers spre aeroportul din Rzeszow, iar de acolo a luat avionul spre Washington. Zelenski a fost văzut împreună cu ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Ann Brink.

Preşedintele ucrainean este aşteptat miercuri într-o vizită la Washington, care nu a fost anunţată în prealabil şi care a luat prin surprindere, aceasta fiind prima sa călătorie în afara ţării de la invadarea Ucrainei.

Volodimir Zelenski urmează să fie primit la Casa Albă în jurul orei locale 14.00 (21:00 ora României), unde va avea o conferinţă de presă comună cu preşedintele Joe Biden, iar apoi se va adresa Congresului.

Vizita la Washington, care va dura câteva ore, vine într-un moment-cheie al războiului, iar Statele Unite vor anunţa oficial cu această ocazie că vor furniza Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot, cu rază lungă de acţiune, în cadrul unui ajutor militar suplimentar de 1,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.