Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus luni seara ucrainenilor că războiul de apărare împotriva Rusiei, ajuns în a 600-a zi, se prelungeşte şi ajunge să semene cu un maraton, în care efortul trebuie dozat, şi a arătat că lucrează pentru a oferi soldaţilor mai multă apărare aeriană, iar oraşelor mai multă protecţie în faţa atacurilor ruseşti cu rachete şi drone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este important că astăzi - şi aceasta este cea de-a 600-a zi de la războiul total - Penny Pritzker, reprezentantul special al preşedintelui Statelor Unite pentru restaurarea ţării noastre, a sosit în Ucraina într-o vizită. O astfel de vizită într-o astfel de zi este un semnal important. A fost o întâlnire bună”, a spus Zelenski.

„Am reuşit să discutăm toate problemele care afectează în mod direct viaţa în Ucraina - protecţia sectorului nostru energetic, mai ales în această iarnă, sprijinul macrofinanciar, reconstrucţia, protejarea investiţiilor de riscurile războiului, atragerea afacerilor private. Fiecare dintre aceste domenii este un element al structurii generale, o structură care asigură o viaţă normală pentru oamenii noştri şi pentru oraşele noastre. Atât cât este posibil acum”, a arătat Zelenski.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Lucrăm cât putem de mult pentru a le oferi soldaţilor noştri mai multă apărare aeriană, pentru a oferi mai multă protecţie oraşelor, astfel încât acestea să poată menţine viaţa, inclusiv viaţa economică”, a promis preşedintele ucrainean.

În plus, a subliniat el, Ucraina are tot interesul să-şi dezvolte facilităţile de producţie, inclusiv producţia de apărare.

„Toate acestea, împreună, ne păstrează capacitatea de rezistenţă. Toate acestea împreună dau putere Ucrainei. Şi sunt recunoscător fiecăruia dintre partenerii noştri - tuturor celor care ne ajută. Tuturor celor ale căror programe de sprijin sunt pe termen lung. Tuturor celor care înţeleg că acesta este un maraton, iar într-un maraton trebuie să menţii tot timpul ritmul corect, să îţi calculezi forţele şi să vezi clar că la finalul traseului trebuie să fie victoria”, a explicat liderul de la Kiev.

Zelenski a spus că pe parcursul acestui război la scară largă, peste 60.000 de ucraineni au fost decoraţi pentru participarea la lupte. „Acesta este cu adevărat un curaj la scară largă. Curaj ale cărui rădăcini se află în caracterul poporului nostru. În caracterul care nu se dă bătut. Caracterul care va învinge. Va câştiga”, şi-a încurajat Zelenski compatrioţii.

El a anunţat că a avut în cursul zilei convorbiri telefonice cu preşedintele Finlandei şi cu prim-ministrul Canadei despre situaţia de pe câmpul de luptă, sprijinul pentru apărare şi formula ucraineană pentru pace. Este în pregătire o nouă întâlnire în formatul consilierilor de securitate naţională, a mai spus Zelenski.

Un alt subiect de discuţie a fost situaţia din Orientul Mijlociu, prevenirea unei noi escaladări şi ajutarea oamenilor prinşi în conflict. „Este important ca ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu să nu se transforme într-o catastrofă şi mai mare”, a subliniat Zelenski.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.