Zeci de persoane au fost arestate în Italia, Olanda, Germania, Belgia şi America de Sud miercuri într-o operaţiune împotriva membrilor grupării de crimă organizată Ndrangheta, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Italia şi Eurojust, agenţia europeană care supervizează cooperarea juridică în investigaţiile penale, au informat că cei arestaţi sunt suspectaţi de trafic de cocaină, spălare de bani, dare de mită şi violenţă.

Eurojust a precizat că poliţia „execută arestări şi confiscări în prezent”, însă nu a oferit cifre. Poliţia din Italia a notat în comunicatul emis că 90 de persoane au fost arestate. De asemenea, în comunicatul italian este precizat că au fost făcute arestări şi în America de Sud.

Operaţiunea are ca ţintă membrii familiilor din organizaţia Ndragheta, care are sediul în oraşul italian Locri, din regiunea Calabria.

Ndragheta este una dintre cele trei grupări principale de crimă organizată, alături de Camorra, din zona oraşului Napoli şi Cosa Nostra din Sicilia.

Operaţiunea de miercuri vine la o zi după ce poliţia italiană i-a arestat pe cel considerat a fi noul conducător al mafiei din Sicilia şi alţi 45 de membri ai organizaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.