Zeci de mii de ucraineni au rămas fără electricitate în zone din sudul şi estul Ucrainei situate în apropierea liniei frontului, în urma unor atacuri ruseşti asupra unor infrastructuri energetice, anunţă vineri Ministerul ucrainean al Energiei, care se aşteaptă la o nouă campanie de atacuri asupra reţelei energetice, ca iarna trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sudul Ucrainei, bombardamente au lăsat în beznă peste 28.000 de consumatori în oraşul Herson, bombardat intensiv de către armata rusă aproape zilnic, iar alţi peste 3.000 în regiunea Herson, anunţă pe Telegram ministerul.

Ministerul Energiei nu precizează însă când au avut loc aceste întreruperi ale alimentării cu electricitate.

În regiunea Harkov (est), un atac a avariat o infrastructură energetică.

”Peste 17.600 de consumatori au rămas fără electricitate”, potrivit ministerului.

În regiunea Doneţk (est), un bombardament rusesc a avariat o linie de înaltă tensiune şi a tăiat curentul în oraşul Kostiantînivka.

”În total, 122 de localităţi au rămas fără electrcitate”, potrivit aceleiaşi surse.

Ucraina se aşteaptă la o nouă campanie de atacuri ruseşti asupra reţelei sale energetice, ca iarna trecută, când milioane de ucraineni au fost privaţi de căldură şi lumină, la temperaturi glaciale.

Rusia acumulează rachete în vederea unor atacuri vizând infrastructuri ucrainene la iarnă, acuza joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Cred că suntem mai bine pregătiţi de iarnă decât mai înainte”, a declarat el unui grup de jurnalişti, inclusiv de la AFP.

”Dar nu cred că Rusia va folosi mai puţin armament”, continua el, adăugând că ”iarna va fi grea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.