Zeci de mii de oameni au protestat marţi la Paris faţă de reforma Codului Muncii, manifestaţie ce a fost marcată de o serie de incidente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei, la miting au luat parte 24.000 de persoane, în timp ce uniunea sindicală CGT, care a convocat marşul, a evocat o mobilizare socială “foarte puternică”, de 60.000 de oameni.

Manifestanţii, care au defilat din Piaţa Bastiliei până în Piaţa Italiei, au aruncat cu proiectile în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Marşul a fost oprit câteva minute în urma acestor incidente. “Forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene în urma aruncării de proiectile”, a confirmat poliţia, precizând că la miting au luat parte şi aproximativ 300 de persoane mascate.

Mai multe geamuri şi panouri publicitate au fost sparte.

La Marsilia, poliţia a evocat 7.500 de participanţi la protest, în timp ce organizatorii au vorbit de 60.000. La Toulouse, între 8.000 şi 16.000 de oameni au ieşit în stradă, în timp ce la Havre, oraşul premierului Edouard Philippe, 3.400 de persoane au protestat.

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Rennes (4.800 potrivit poliţiei, 10.000 potrivit CGT), Bordeaux (între 4.85- şi 12.000) şi la Nisa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.