Zeci de mii de oameni au protestat duminică la Hong Kong, faţă de condamnarea la închisoare a trei lideri prodemocraţie, pentru rolurile jucate în aşa-numita “revoluţie a umbrelelor”, din urmă cu trei ani, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 22.000 de oameni au înfruntat temperaturile de peste 30 de grade Celsius, până la Curtea de Apel. Ei au fluturat pancarte şi bannere prin care denunţau condamnarea activitştilor.

Fostul student Lester Shum, care a contribuit la organizarea mitingului, a declarat că numărul manifestanţilor este cel mai mare după “Revoluţia Umbrelelor” din oraş.

“Acest lucru arată că actuala conspiraţie a Guvernului din Hong Kong, regimului comunist chinez şi Departamentului de Justiţie pentru a convinge oameniidin Hong Kong să nu participe la politică şi să nu protesteze, folosind legi şi pedepse dure, a eşuat complet”, a spus Shum.

Joshua Wong şi alţi doi lideri studenţi au fost condamnaţi săptămâna trecută pentru conducerea sau încurajarea unui miting ilegal, în septembrie 2014.

Activişti au paralizat oraşul săptămâni la rând pentru a protesta faţă de planul Beijingului de a restricţiona alegerile în Hong Kong.

Umbrelele galbele au devenit un simbol al revoluţiei, după ce activişti le-au folosit pentru a se apăra de spray-ul lacrimogen folosit de forţele de ordine.

Acesta este cel mai recent semn că toleranţa faţă de disidenţă slăbeşte în fosta colonie britanică aflată în prezent sub administraţia Beijingului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.